Články

Právníci: předkupní právo k nemovitosti se od července zásadně mění

Předkupní právo spoluvlastníků nemovitostí bude od 1. července 2020 opětovně zrušeno. Vrací se do stavu, který platil v letech 2014 až 2017. Co novela občanského zákoníku konkrétně přinese a jaké budou platit výjimky, vysvětlují právníci Bořivoj Líbal a David Němeček z advokátní kanceláře Noerr. (iDnes.cz / 23/06/2020)

Home staging

Home staging je příprava nemovitosti na prodej nebo pronájem a její profesionální prezentace na realitním trhu. Jeho cílem je zatraktivnění nemovitosti v očích potenciálních kupujících a upoutání jejich pozornosti v konkurenci ostatních prodávaných nemovitostí. 

OTEVŘÍT CELÝ ČLÁNEK...

Jakou zvolit fixaci?

Ceny nemovitostí a nájmů rostou. Pokud bydlíte ve vlastním, nemusíte mít strach, že o bydlení přijdete kvůli vyššímu nájmu nebo končící smlouvě. Kdo ale takové štěstí nemá a nemá ani dostatek peněz na účtu, přemýšlí, jak se se situací vyrovnat.

OTEVŘÍT CELÝ ČLÁNEK... 

Zákon o zprostředkování realitních služeb

Ministerstvo pro místní rozvoj připravilo souhrn dotazů a odpovědí k návrhu zákona o realitním zprostředkování, jehož hlavním cílem je především posílení ochrany spotřebitele a celkové zvýšení úrovně poskytovaných služeb.

OTEVŘÍT CELÝ ČLÁNEK...

3 nějvětší podfuky realitních makléřů

Pojďme být upřímní. V každém oboru se najdou poctivci i nepoctivci. Ať už si jdete koupit auto, jedete na dovolenou, nebo prodáváte nemovitost. Úkolem těch, kteří pracují především pro klienta je, informovat o všech možných nástrahách.

OTEVŘÍT CELÝ ČLÁNEK...

Stavební povolení - to je boj

Česko je na tom ve vyřizování stavebního povolení velmi špatně. Každý rok zveřejní Světová banka zajímavý žebříček. Česko se ze 185 srovnávaných zemí umístilo na nelichotivém 127. místě.

OTEVŘÍT CELÝ ČLÁNEK...

Proč a jak si vytvořit finanční rezervu? 

Žijeme ve světě, kdy se velká část populace neustále "honí" za nejnovějšími modely materiálních věcí. Ať už je to ultra mega giga HD televize, pračka, která za vás téměř i vyžehlí a složí prádlo do skříně nebo auťák, co má pod kapotou o pár hřebců více, než ten sousedovic. To vše stojí spoustu peněz a lidé pak žijí od výplaty k výplatě. 

OTEVŘÍT CELÝ ČLÁNEK... 

Svatava Dlouhá | realitní kancelář | Jeseník © 2023 
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!